We still to be having issues with @yahoo emails. Please use another email when placing order. Sorry for the inconvenience being caused.
Shopping Cart
0 items
 

Blog

Posted On: 2011-05-26 13:21:14 ; Read: 16113 time(s)
Ibu bapa dan guru lazimnya akan berasa sangat gembira dan bangga apabila anak-anak mula menunjukkan minat terhadap buku. Walau bagaimanapun perlu diingat bahawaminat terhadap buku pada peringkat awal perlulah sentiasa dipupuk supaya minat ituterus berpanjangan sehingga menjadi kebiasaan
Posted On: 2011-05-18 18:24:02 ; Read: 6657 time(s)
KUALA LUMPUR - Majlis Buku Kebangsaan Malaysia (MBKM) akan mengadakan Pesta Buku Kanak-Kanak pada Disember depan susulan daripada kejayaan Pesta Buku kali ke-30 yang melabuhkan tirainya Ahad lepas. Pengarah MBKM Dr A'Azmi Shahri berkata pesta buku itu yang diadakan di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) adalah bertujuan menggalak dan memupuk minat membaca di kalangan masyarakat terutama daripada peringkat kanak-kanak.
Posted On: 2011-05-18 18:21:14 ; Read: 5329 time(s)
Pertama, ramai ibu bapa tidak berapa suka apabila anak-anak mereka yang masih di bangku sekolah menghabiskan waktu berjam-jam membaca buku-buku cerita. Ibu bapa mahu supaya anak-anak mereka membaca buku pelajaran, supaya mereka lulus peperiksaan dengan cemerlang. Ini adalah cabaran paling utama.
 
----------------------------------------------------------------------------
COPYRIGHT © EDUKID DISTRIBUTORS SDN. BHD.
Members of MBEIA